• In eigen atelier vervaardigd
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €75,-

8.6Uit 3461 beoordelingen

    01 / Jul / 2024

    Tips aanschaffen van een hondenriem en halsband

    Bij het aanschaffen van een hondenriem en halsband zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om de beste keuze te maken voor jouw hond. Hier zijn enkele tips te vinden.

    Tips aanschaffen van een hondenriem en halsband
    Hondenkussen BLOG Dog's Companion

    Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hondenriem en halsband?

    Wist je dat de halsband en looplijn een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen van je hond? Een goede hantering van de riem stelt je in staat om te communiceren met je hond. Het meest geschikt voor een pup is een dunne halsband en riem. Deze combinatie is licht van gewicht en zorgt ervoor dat je de pup zachtjes kunt sturen.

    Hondenriem

    Je wilt een hondenriemaanschaffen voor je nieuwe hond of omdat je oude riem versleten is en aan vervanging toe is. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hondenriem?

    1. Lengte van de hondenriem
    Lengte: Een standaard hondenriem is meestal tussen de 1,2 en 1,8 meter lang. Voor training of wandelen in drukke gebieden is een kortere riem vaak beter, terwijl een langere riem meer vrijheid biedt tijdens wandelingen in rustige gebieden.

    Een trainings- of politielijn zijn vaak in verschillende lengtes verstelbaar doordat er verschillende ringetjes aan de riem bevestigd zitten. Zo kan je ze vaak verstellen van 1 meter tot 2 meter. Deze lijnen zijn verkrijgbaar in leer, in nylon en ook andere materialen. Wil je voor deze lijn kiezen maar ga je eerst nog een cursus volgen met je hond vraag dan eerst goed na aan de instructeur of deze lijn gebruikt mag worden. Vaak zie je op cursussen namelijk dat er een lijn van 1 meter vereist is.

    2. Dikte/breedte van de hondenriem
    Breedte: De breedte van de riem moet passen bij de grootte en kracht van je hond. Grotere en sterkere honden hebben een bredere riem nodig voor meer controle en duurzaamheid.

    Een trainings- of politielijn zijn niet alleen in verschillende lengtes verkrijgbaar, maar ook in verschillende diktes/breedtes. Bij het aanschaffen van een nieuwe hondenriem is het belangrijk om naar de dikte/breedte van de hondenriem te kijken. Een te dunne riem voor een grote sterke hond zal niet lang meegaan. Het is ook van belang om te kijken naar de maat van de halsband als je de hondenriem wil combineren met een halsband.

    3. Kwaliteit van de hondenriem
    Bij de aanschaf van een nieuwe hondenriem is het fijn om te weten dat de hondenriem jaren mee kan gaan. Net als bij lederen halsbanden, zijn lederen riemen erg sterk. Door het gebruik wordt het leer steeds soepeler. Hierdoor komt de riem comfortabel in uw hand te liggen en voelt hij soepel aan. Een bijkomstig voordeel is dat een leren hondenriem er stoer & verzorgd uit ziet.  

    Halsband

    De breedte van de halsband moet passen bij de grootte en kracht van je hond! Grotere en sterkere honden hebben een bredere halsband nodig voor meer controle en duurzaamheid.
    Een hond vindt het heerlijk om lekker los te lopen. Op sommige momenten is het handig als uw hond een hondenhalsband draagt om de hond te corrigeren wanneer dat nodig is. Daarnaast wilt u natuurlijk het allerbeste voor u hond. Een goede kwalitatieve halsband mag dan ook niet ontbreken.

    1. Hoe weet ik welke maat halsband bij mijn hond past?
    Bij het kopen van een leren halsbandis het belangrijk om te weten welke omtrek de hondenhalsband  moet hebben. Een hondenhalsband  dient vooral comfortabel te zitten.
    De halsband die je aanschaft moet voldoende speling hebben rondom de nek van je hond. Denk hierbij aan één tot anderhalve centimeter (twee vingers naast elkaar). Zorg er ook voor dat de halsband breed genoeg is om te voorkomen dat deze ‘snijdt’ in de nek van je hond. 

    Naast verstelbare halsbanden zijn er ook sliphalsbanden. Met deze halsband kunt u uw hond een kleine correctie geven. Ook hierbij is het belangrijk dat de halsband comfortabel zit en het materiaal niet snijdt in de nek van uw hond.
    Door deze ruimte ervaart uw hond de hondenhalsband niet als een last en zit de halsband comfortabel. Als uw hond los loopt heeft hij daarnaast natuurlijk de kans om zich flink uit te leven.

    2. Welk materiaal is geschikt voor een halsband?
    Het is belangrijk dat de halsband comfortabel zit en niet gaat prikken of schuren in de nek van uw hond. Leer is een populair materiaal dat bovendien erg comfortabel zit om de hondennek. Bij een leren halsband ervaart de hond geen hinder aan de halsband. Het irriteert de huid van de hond niet waardoor hij niet continu hoeft te krabben.

    Modder, regen en zand kunnen ervoor zorgen dat de standaard hondenhalsband verkleurt. Voor het oog is dat natuurlijk niet heel prettig en daarom wilt u een goede kwalitatieve halsband kopen. Een leren hondenhalsband is geschikt om verkleuring te voorkomen. Daarnaast wordt een leren hondenhalsband door honden als prettig ervaren.

    Algemene Tips

    • Onderhoud: Controleer regelmatig op slijtage en vervang de riem of halsband indien nodig om de veiligheid te waarborgen.
    • Comfort: Zorg ervoor dat zowel de riem als de halsband comfortabel zijn voor zowel jou als je hond.

    Met deze tips kun je een weloverwogen keuze maken bij het aanschaffen van een hondenriem en halsband die zowel veilig als comfortabel zijn voor jouw viervoeter.

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Vult u deze gegevens in ieder geval in?

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Tips aanschaffen van een hondenriem en halsband
      01 / Jul / 2024

      01 / Jul / 2024

      Tips aanschaffen van een hondenriem en halsband

    • Hittegolf? Tips voor tegengaan oververhitting van je hond.
      23 / Jul / 2019

      01 / Jul / 2024

      Hittegolf? Tips voor tegengaan oververhitting van je hond.

    • Dierendag cadeau inspiratie voor je hond
      22 / Sep / 2016

      01 / Jul / 2024

      Dierendag cadeau inspiratie voor je hond

    • 6 tips bij de aanschaf van een goed hondenkussen
      10 / Mar / 2016

      01 / Jul / 2024

      6 tips bij de aanschaf van een goed hondenkussen

    • Top 3 Sinterklaascadeaus voor de hond
      20 / Nov / 2014

      01 / Jul / 2024

      Top 3 Sinterklaascadeaus voor de hond

    • Op vakantie met de hond - wat neem ik allemaal mee?
      01 / Aug / 2013

      01 / Jul / 2024

      Op vakantie met de hond - wat neem ik allemaal mee?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen